Grieze Stemadviezen: Stem Wijzer

vuurtorenHarregat, daar is de stemwijzer al en uw Catharina was nog niet klaar met het bestuderen van alle nieuwe partijen. Er moet ook nog langs strand en door duinen gelopen worden, people, en die bitterballen en glazen bier consumeren zichzelf ook niet, mocht u dat soms denken. Maar goed, handig en tijdsbesparend is het wel, want daardoor hoef ik bepaalde partijprogramma’s al helemaal niet meer door te spitten.

U bent het met me eens toch, dat deze verkiezing over het al dan niet toelaten van fascisme gaat? Of anders gezegd: over het behoud van onze democratie, onze grondwet en onze rechten van de mens? Nou ja, misschien vindt u de AOW-leeftijd wel duizendmaal belangrijker, maar voor mij gaat het daar wel over, call me a kniesoor, want ik ben in mijn leven nog nooit zo dicht bij een totalitaire staat geweest als op dit moment. De stemwijzer 2017 alleen al bewijst dat.

Allereerst zal ik even mijn resultaten doorkleppen, want dat wilt u vast weten. Kijk, dit was het.

catharinas-uitslag-stemwijzer

Vond u dit ook niet de domst gebouwde website in jaren? Wat een achterlijk ding, hij werkt slecht, niet te doen op telefoon/tablet, je vinkt je helemaal het schompes en dan nog worden er willekeurige partijen weggelaten, informatie over hoe de boel tot stand is gekomen is niet te vinden omdat die achterlijke popup over het hoofdmenu heen valt en niet te verwijderen is… Ik gok dat de Stemwijzertjes er twee tot drie ton voor betaald hebben.

Anyway: merkwaardig genoeg is GL naar de derde plaats gezakt, hoe kan dat nou? Ze staan anders altijd nek-aan-nek op nummer 1, samen met de PvdD. Nu ik erover nadenk (ik doe altijd eerst typen dan denken, daar moet ik toch eens mee ophouden): het zal dat Europese leger wel zijn. GL is de afgelopen tijd wat oorlogszuchtiger geworden -neem nou zo’n Kunduz- en zó sterk pro-Europa dat ze ook de onzalige plannetjes verdedigen. O en de afschaffing van het leenstelsel en herinvoering van de basisbeurs voor studenten zal ze ook wel niet aanstaan, als constructeur zijnde. black-power-salute-olympicsDus nu gaat de SP  met de zilveren eer strijken, dat heb je er nou van, GL! De SP die overigens ineens overal op Facebook rondvertelt hoe menslievend en gastvrij ze om wensen te gaan met vluchtelingen en asielzoekers (blijkbaar zit daar een verschil tussen, dus ik neem het zo maar over maar ik heb geen flauw idee waarom), daarbij d’r decennialange policy van Eigen Arbeiders Eerst onder de tafel schoffelend. Met je ‘opvang in de regio’. Nou, we zien hoe lekker dat uitpakt, niet? De Syriërs zijn ons eeuwig dankbaar. En nou ik toch al mijn favorieten aan het bashen ben: wat was dat voor dom gedoe bij die stemming over de orgaandonatie, PvdD? Naúúrlijk moet dat standaard ‘Ja, tenzij…’ zijn, wat ging er in godsnaam in jullie hoofd om? En dan kom je nou met ‘vlees moet met 21% btw belast worden’? Meer kon je niet bedenken?
Maar goed, dit valt natuurlijk allemaal onder het Quis custodiet ipsos custodes, waarbij uw Catharina tot aan haar dood ‘EGO!’ zal roepen.

Waar we werkelijk allemaal rücksichtslos voor zullen moeten strijden, zijn onze mensenrechten. En waar we rücksichtslos tegen moeten strijden is het fascisme en het nazisme. Wacht, JanV had laatst een mooi plaatje over wat fascisme behelst, even wachten hoor, dan zoek ik het op.
Kijk.

fascism

Veel overlap met de nazi’s, maar er zijn verschillen. Het nazisme voegt onder andere nog ‘ontmenselijking van de vijand’ toe aan dit trotse rijtje vrijheid van vieze meningsuiting. U weet wel, wat De Telegraaf (wie anders?) onlangs heel beeldend heeft gedaan.

De echte vuurproef is uiteraard deze stemwijzerstelling:
Nederland moet de grenzen sluiten voor jood… (hola, sorry hoor! red.) islamitische immigranten
De partijen die het daar mee eens zijn:
PVV en Forum voor Democratie
De partijen die hier om wat voor reden dan ook geen mening over hebben:
SGP, VNL en Niet Stemmers
Uw Catharina ziet in dit geval geen enkel verschil tussen ‘eens’ en ‘geen van beide’, dus al deze partijen kunnen wat mij betreft de pleuris krijgen en ik hoop dat ze geslagen worden met boze zweren, van hun voetzool af tot hun schedel toe.

Welke partijen hebben schijt aan onze grondwet en flikkeren die naar goeddunken op de schroothoop? Dat blijkt uit deze stelling van de stemwijzer.
Belediging van groepen op grond van ras, godsdienst of geaardheid moet niet langer strafbaar zijn.
De ranzige partijen die het daar mee eens zijn:
OndernemersPartij, VNL, Libertarische Partij, VVD en PVV.
De stompzinnige partijen die hier om wat voor reden dan ook geen mening over hebben:
Niet Stemmers, Piratenpartij, Forum voor Democratie.
De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat GeenPeil ontbrak in de overzichten ‘wat vinden de partijen’ van stemwijzer.nl, dus ik heb geen idee waar zij staan. Vermoedelijk ook bij ‘geen van beide’, want ze hebben geen partijprogramma. Maar dat hebben de Niet Stemmers ook niet, dus dat is nogal raadselachtig allemaal.

Nou, dat schoont al lekker op, niet? Volgende keer komt dat beloofde overzichtje van de nieuwe partijen hoor, met uitzondering van de bovengenoemde. Ik raad de fascistoïde en de ‘nationaal socialisme is best wel ok’-stemmers van harte aan om die websites te bezoeken, u hebt een ruimere keuze dan linkse elitairen zoals ik.

En fuck de PVV.

(wordt vervolgd)

Advertenties

5 thoughts on “Grieze Stemadviezen: Stem Wijzer

 1. Pingback: Grieze Stemadviezen: Het partijenbos | De Digitolle Grieze

 2. GeenPeil is er uit: er is geen programma, dus aan de stemwijzer meedoen kan niet. Maar: ik kreeg vandaag de vraag of ik als lid wilde aangeven of ik vind dat de burger middels een referendum wetten moet kunnen tegenhouden. De andere stellingen volgen de komende dagen. Ik ben benieuwd wat mijn 3200 medeleden vinden.

 3. Ja, daar start ik getrouw de dag mee op.
  “Fuck de PVV”
  Om mijn gemoedstoestand wat te temperen.
  Zeker weer na het lezen van een stuk vanochtend in het Dagblad.
  Ze tuinen er allemaal in, de media. Nergens het lef.
  Allemaal vooraan staan. O, als we eens iets missen.
  Nog maar es weer naar You tube. “Fuck de PVV”, en neem vooral de VVD mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s