Grieze Stemadviezen – het aankeilertje

moppersmurfHoera! Feest op de redactieburelen van de Digitolle Grieze, want Cathrinus en ik mogen weer ons meest favoriete spel spelen: waar zullen we nu weer eens op gaan stemmen op 15 maart?

Landelijke verkiezingen zijn natuurlijk wel het meest onoverzichtelijk. Bij de gemeentelijke verkiezingen kies je gewoon Benni of Rosita of Gerjan, bij de provinciale verkiezingen kijken we even naar wat de partijen zeggen over het gas en de dijken en de werkloosheid, dus dat is ook niet zo moeilijk, maar landelijk? Die lui doen zo raar! En kinderachtig. Staan daar actiecomités op te richten voor een huilende Amsterdamse oliebollenbakker of kamervragen te stellen over de toekomst van de Grote Smurf (I kid you not!) en dan moeten wij een serieuze stem uitbrengen. Nou, people, ik geef het ons te doen. Maar uw Cathrinus en Catharina zijn onvervaard en het kan ons niks schelen dat er op dit moment tweeëntachtig (82!) partijen zijn, want wij hanteren een heel eenvoudige schifting.

eucalyptaWaar kunnen we uit kiezen, op heden? We hebben natuurlijk om te beginnen ons bloedeigen fascisme, waarvan Maurice de Honds oudtante zegt dat het gaan winnen, daarnaast hebben we de keuze uit extreem rechts, hartstikke rechts, behoorlijk rechts, nogal rechts, gewoon rechts, gematigd rechts, we nemen rechtse standpunten over want we willen regeren, we houden ons op de vlakte en stemmen mee met rechts want we willen regeren, en dan is daar nog: we zijn eigenlijk wel links maar daar praten we niet over want dat is niet hip.

Kijk, en daar hebben wij van de Digitolle Grieze geen boodschap aan, aan dat debiele en angsthazerige gedoe. Wij zijn links. Niet gewoon een beetje links, maar openlijk en voor eeuwig links op alle fronten. We zijn solidair met iedereen die het slechter heeft dan wij en dat zonder aanzien des persoons en zijn bereid onze rijkdom te delen met wie dat nodig heeft. Wij dénken niet dat we de wereld en alle planten, dieren en mensen daarop aan gort helpen met onze ongebreidelde en niet te bevredigen consumptiedrift, wij wéten dat het zo is. roberto-rastapopoulosWij vinden het neoliberalisme de vloek van de huidige samenleving en hebben de schurft aan dat rupsje nooitgenoeg-gedrag. Wij vinden het ziek dat – naar het aloude credo “geef ze brood en geef ze spelen” – er een vijand gekweekt wordt om onze aandacht ervan af te leiden dat 1% van de mensheid meer heeft dan alle overige 99% samen terwijl de overige 99% dat moet opbrengen en de 1% er geen cent van afstaat, want als we dat werkelijk tot ons door laten dringen, is de revolutie nakende. Waar De Digitolle Grieze overigens ook niet op zit te wachten, want dat is ons veel te veel werk en gezond egoïsme is ons bepaald niet vreemd. Dus daarom maar gewoon langs de parlementaire weg. Niet dat we heel veel hoop hebben, maar er zullen toch wel één of twee echt linkse partijen tussen die 82 zitten?

julius-caesarDus nu is het wachten op de stemwijzer, die -naar ik verwacht- vol zal staan met stellingen als: alle vluchtingen moeten dood ja/nee/weetniet; alle mensen die niet van snert, hutspot en klootschieten houden moeten dood ja/nee/och; alle niet-blanke, niet-heteroseksuele, niet-Nederlands sprekende, niet-werkende, niet-christelijke niet-mannen moeten dood ja/nee/geen mening. En daar gaat uw Catharina weer gezellige excel-sheetjes van maken, waarbij ik niet alleen let op wat de partijen zeggen, want u bent het vast wel met me eens dat ze maar wat aankwebbelen, maar vooral op wat ze gedaan hebben. Dat is heel makkelijk terug te vinden in de stemmingen van de Tweede Kamer, die vaak enorm afwijken van het partijprogramma. Het zal strafpunten gaan regenen, wat ik u brom. Mijn Cathrinus zal zich weer onledig houden met de diverse tryout-, entree-, medio-, interim- en exitpolls.

Daarnaast gaan wij, zoals u van ons gewend bent, alle belangrijke onderwerpen toetsen aan ons populaire, vaste DG-onderzoeksgroepje dat het hele spectrum beslaat aan wat er nog resteert van links: Cathrinus en Catharina, Bandje (featuring: Zanger, Sologitarist, Ex-exsologitarist, Slaggitarist, Drummer en Bassiste) en de Trotskistische Cel Groningen. Zodat u als vanouds zelf een onafhankelijk oordeel kunt vellen over op welke linkse partij u gaat stemmen. Indien aanwezig.

En Fuck de PVV.

(wordt vervolgd)

 

 

Advertenties

9 thoughts on “Grieze Stemadviezen – het aankeilertje

    • Ik niet!

      Maar mooi dat DG op het eind nog even indirect eer bewijst aan het brein achter Fuck de PVV, de held die door griezel Martin Bosma hoogstpersoondelijk op Twitter gedist werd door iets over te schrijven van een andere twitterende neo-nazi

  1. Heel goed van deze stemwijzer om van tevoren de doelgroep in te perken tot degenen die je advies waarschijnlijk (na enig morren) zullen opvolgen. Los van dat morren scheelt dat een hoop tijd.

  2. Hopelijk wordt er ook gekeken naar de visie van alle partijen over de situatie buiten de randstad. Daar ontbreekt het bij de meesten namelijk wel flink aan. Ik heb niks aan dat louter randstedelijk oogklepgewauwel van die Haagse slappe boel.

  3. Pingback: Grieze Stemadviezen: Het partijenbos | De Digitolle Grieze

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s