Verscheurd

oerverraderNou, dat was een hele merkwaardige krantenochtend voor uw Catharina. Het begon al met de voorpagina “Merkel kiest riskante koers in rel rond komiek“. Er is een komiek in Duitsland op de televisie geweest die in een nogal beroerd middelbare-schoolgedicht Erdogan wilde beledigen en daarmee alle stereotype en racistische beledigingen over Turken uit de kast haalt. U weet wel, dezelfde goeie grappen die Charlie Hebdo ook maakt en waar u een tijdje geleden nog boos voor op de Grote Markt stond en De Digitolle Grieze voor rotte vis uitmaakte omdat wij weliswaar die aanslag verschrikkelijk vonden, maar onszelf beslist geen Charlie achtten (wat vindt u daar nu eigenlijk van? Moet kunnen, toch?). Erdogan kwaad, gaat nogal onnozel verhaal halen bij Angela Merkel en zij zegt: “Ja, afgrijselijk, dat geiten neuken-, kinderporno- en kebabgezeik, maar als beledigd staatshoofd moet je toch echt bij de rechter zijn en niet bij mij.”

“Hup Angela!”, dacht ik, en daarna dacht ik: “het moet niet gekker worden, ben ik het me daar volkomen met een Christen-Democraat eens. Ik ben verdorie al blij te maken met een politicus die weet hoe een rechtsstaat werkt.”

verraadIk sloeg de pagina om, las “Rutte neemt Marokkaanse voetballertjes in bescherming” en dacht “WAT?” Want ik ben toch meer gewend van onze premier dat hij olie op het vuur gooit, zeker als één van de leeghoofdige partijgenoten haar sympathie al heeft uitgesproken over het domme geblaat van de een of andere voetbalmongool. Hebt u het gehoord? Die gast die blijkbaar vindt dat ‘ie geen aandacht genoeg krijgt en daarom zegt dat de voetbalclubs naar de kloten gaan omdat er Marokkaanse kindertjes in zitten en dat  “er nooit eerlijk over gesproken wordt in dit land, maar het is wel degelijk een probleem”. Hahaha! DAT vind ik nou eens een goeie grap, “er wordt nooit over gesproken in dit land”. Hihihi. Mallerd. Kom, genoeg gelachen.
Onze minister-president zei toen: kom op zeg, je kunt toch niet alle kinderen weigeren omdat iemand iets verkeerd heeft gedaan? “Zo kun je toch geen land opbouwen met elkaar?” Hier had hij natuurlijk nog ‘achterlijke gladiool’ aan toe moeten voegen, maar ik snap wel dat hij dat alleen maar dacht.

“Hup Mark!”, dacht ik, en daarna dacht ik: “het moet niet gekker worden, ben ik het me daar volkomen met een uiterst rechtse liberaal eens (ik heb nou eenmaal niet zo’n rijk en gevarieerd gedachteleven, maar ben meer een jukebox in het diepst van mijn gedachten). Ik ben verdorie al blij te maken met een politicus die het opneemt voor Nederlanders met een tintje.”

verraderIk sloeg weer een pagina om en las “Onverwachte coalitie tegen een Brexit“. Corbyn is er ineens tegen dat de Britten de EU verlaten. Nou, ik hoorde het in Keulen donderen, kan ik u wel vertellen, want dat had ik bepaald niet verwacht van een decennia-lang overtuigde euroscepticus. Ik las zijn argument: “Als het tot een Brexit komt, zijn we overgeleverd aan een regering die waarschijnlijk wordt geleid door Boris Johnson en gesteund door Nigel Farage. Die zullen dan met de EU het slechtst denkbare uitonderhandelen. Een vrije markt met de mogelijkheid voor iedereen om werknemersrechten te schenden.”

“Godverdomme Jeremy”, dacht ik, en daarna dacht ik: “het moet niet gekker worden, ben ik het me daar volkomen oneens met een ouderwetse sociaal-democraat. Zelden zo’n kortzichtige en korte termijn bullshit gelezen. Want doe dáár dan iets aan, verdomme nog aan toe, in plaats van tegen beter weten in vast te houden aan die rücksichtsloze kapitalistische heilstaat van Europa.” Ja, bij deze man komen al mijn antieke termen als vanzelf weer bovendrijven. And proud of it.

Nou, daar zit ik met m’n goeie gedrag, helemaal in de verkeerde hoeken. Kunnen we dan nergens meer van op aan?

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s