Niet te min

armandJaren geleden moest ik eens optreden in Roden, waar ook Armand zou spelen. Ik werd daar niet warm of koud van, want ik vond zijn “Ben ik te min” weliswaar een heel leuk en grappig liedje, maar protestzangers, dat was toch meer voor de generatie van mijn broers. Mijn Toenmalige Man daarentegen, raakte in lichte staat van opwinding. Hij riep: “Ik heb altijd al eens met Armand willen blowen!”
“Nou, ga mee,” zei ik. Braaf als uw Catharina is, had ik geen enkele hang naar welk soort dope dan ook (behalve drank en sigaretten), maar het kon en kan me nooit iets schelen als men het wél belieft.

Zo gezegd zo gedaan. Het was een laat concert, dus we bleven slapen bij mijn jongste broer, op drie straten afstand van de zaal. MTM dribbelde de hele avond zenuwachtig rond met de zakken vol wiet en hasjies en heeft volgens mij geen woord meegekregen van wat ik allemaal wel niet te zingen had. Hij stond trappelend aan de zijkant van het podium op me te wachten en vroeg: “Gaan we nou EINDELIJK naar Armand?”

“Kom maar,” sprak ik moederlijk. Er waren een paar hotelkamers boven de zaal en ik had al even geïnformeerd in welke Armand zou zitten. Toen we daar aankwamen, durfde MTM ineens niet meer. “Toe nou maar, je krijgt er spijt van als je het nu niet doet,” moedigde ik hem aan en klopte op de deur. “Kom erin”, hoorden we de hippie zeggen. Ik zei moi,  douwde MTM naar binnen en hoorde Armand vragen: “Heb je ook wat te blowen mee?”. Tevreden liep ik door nachtelijk Roden naar mijn broers huis, waar ik samen met MTM honderden keren geweest ben.

Een uurtje of vijf later kroop MTM bij me in bed. “Ik kon het huis niet meer vinden”, mompelde hij. Ik grinnikte en vroeg: “Was het leuk?”
“Hij had zukke chillums”, sprak MTM gelukkig. Verder wist hij niets meer van zijn uren met de zanger.
Hij had met Armand geblowd.

Advertenties

3 thoughts on “Niet te min

  1. Doet me denken aan “Agnes”, met die jongen die haar zó smekend aankijkt dat ze bijna met medelijden zegt: “Nou, kom maar dan”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s