Maak kennis met de Bruine Horden!

Leuk en prijzenswaardig initiatief van FC Groningen: 800 asielzoekers in noordelijke opvangcentra mogen gratis naar de bekerwedstrijd tegen FC Twente, op 23 september. Ze worden gehaald en gebracht en krijgen ook nog een versnapering in de Euroborg.

Als Cathrinus zoiets leest, denkt-ie: mooi! Die arme mensen, afkomstig uit een wrede oorlog, nu in een volle barak in een koud en ver land, wordt door sponsors en vrijwilligers een onbezorgd avondje uit aangeboden.

Maar zo eenvoudig is het niet. Want zodra dit nieuwsberichtje op de site van het Dagblad stond, zetten de bruine horden van het fascistenvolk hun aarsopeningen wijd open, en vulden de reactiekolommen zich met onwelriekende scheldpartijen.

Vroeger deden de reaguurders zoiets anoniem, maar dankzij Bruine Geert is het nu heel normaal als je je fascistische gedachtenderrie over de sociale media uitkakt. Dus zaten ook vandaag de stormtroepen onder hun eigen naam te schelden en te tieren.

Laten we dus eens kijken welk volk zoal reageerde.
456999_3584294482417_706402725_oOm te beginnen hebben we Geertje Veldman uit Hoogezand. Hier op de foto met haar dochter? Of met haar moeder?

Geertje heeft een leuk tegeltje op haar Facebookpagina gezet, zie hieronder:10252050_813147235400009_4002053418429060692_n

Leuk toch?
Verder post Geertje af en toe iets leuk op haar FB, al is het jammer dat er geen punten en komma’s op haar toetsenbord zitten.

er gaat nog eens extra 5 miljoen naar Nepal waarom moeten wij dan steeds bezuinigen als Nederland toch genoeg geld heeft .
dat is wat ik niet snap

Geertje probeert in ieder geval nog iets te snappen. Nee, dan Albert Mellema. Ook deze bruine ruiter oet Ol Pekel weet zijn visie bewonderenswaardig interpunctieloos te verwoorden:

laten maar in den haag de bezem door halen want dat zijn de grote boeven alleen eigen zakken vullers en wij op de blaren zitten gooi Nederland keer plat dan weten ze ook hoe wij ons voelen die graaiers

10469465_1465917453676093_3194727735995810591_oVerder is zijn Facebookpagina gek genoeg al maanden gevuld met mededelingen dat Albert allerlei gokspelletjes heeft gespeeld: Slotmania Slotmachines en zo. Misschien om zijn voortuintje te bekostigen?

Ha, daar hebben we Martin moet Marum:

ze zijn allemaal van de pot getrokken beetje zielig zijn het zijn allemaal zwijnen weg ermee eigen volk wil ook well een voetbal wedstrijd bij wonen mensen die het niet al te ruim hebben

We kunnen wel uren doorgaan, maar u kunt beter zelf op al die Facebookprofielen klikken en kijken wat er allemaal leeft in het rioolputje. We sluiten af met onze topper Jan Noordveld, een echte jongen van Jan de Wit die Bruine Geert graag in zijn fractie zou verwelkomen!

Jan zet een schutting in de tuin, en schrijft bij die foto:

Zo, die is klaar. Geen rommel van de buren meer in zicht.

U merkt: Jan weet de komma’s, punten en hoofdletters op zijn smoezelige toetsenbord te vinden. Volgens zijn Facebookpagina heeft hij dan ook aan de Rijksuniversiteit Groningen gestudeerd…

We scrollen verder. Ha! Een verhaal over de moskee in Paddepoel. Jan weet het al:

Wat mot je d’r mee, straks allemaal een koran bestellen bij bol.com als het tegen zit.

En bij twee berichten over zwarte piet en een jeugdbende in de Statres is het respectievelijk

Zij is het er niet mee eens, ik zou zeggen “Rot lekker op naar je eigen land”.
en
Gelijk dat hele zooitje een derde gat bezorgen tussen de ogen

Nee, Jan oet Beijum is een toffe peer. Dat zie je ook op zijn profielfoto:

1276099_1401813683383435_1954210075_oEn het leuke is: deze foto is genomen in Alanya, Turkije!
Benieuwd wat Jan daar allemaal over die knoflookvreters te zeggen had, toen de vakantiegangers die ene middag uit de beveiligde compound mochten om goedkope namaak-Nike-shirtjes te kopen op het marktje in het dorp.
Toch wel flink afgedongen, Jan, mogen we hopen?

Advertenties

7 thoughts on “Maak kennis met de Bruine Horden!

  1. Ik kan me goed voorstellen dat je bij het lezen van dit soort vullis over de rooie gaat (zag je wat ik deed?) en even je hart wil luchten. Het is ja om moedeloos van te worden, dit soort onbeschrijfelijk gebrek aan enig inlevingsvermogen en wat er nog meer over te zeggen valt. Wij op onze beurt kunnen ons maar moeilijk inleven in de onmetelijke stompzinnigheid waarmee een aanzienlijk volksdeel behept is. Een ding weet ik wel: dompies tegen de haren instrijken helpt niet. Honderdduizend keer geduldig uitleggen hoe het echt zit, misschien wel. Met veel humor erbij, graag.

  2. Kun jij je eigen artikel even nalezen om te zien hoe genuanceerd jij bent. Er is terechte bezorgdheid onder mensen en die word ook goed verwoord. Alleen de tokkie’s citeren is
    goedkoop !

  3. Angst (gefundeerd of niet) is zoals bekend een slechte raadgever. Kwaad worden op lui zoals Wilders die onterechte angst aanwakkeren is terecht. Waar we vooral voor moeten waken, is dat de zaak niet escaleert. Maandagmiddag ga ik voor het eerst in veertig jaar naar een demonstratie daarvoor. See you op Grode Mark.

    • Ja… Wel heel tof om te horen dat je ons mist. Cathrinus schrijft zich elders het schompes en zal de energie ervoor missen, en Catharina… ach, ik ben tientallen stukjes begonnen, maar het lukt me niet. Ik vind alles wat ik schrijf stom op het moment. Geen idee hoe dat komt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s