Blogs van Catharina

the whole internetBij de Digitolle Grieze is het gewoon international blogweek. Behalve die van onze 3 vaste vrienden met het linkse hart aan de rechterkant van deze pagina lees ik niet zoveel weblogs, dus de 5 haal ik niet. Overigens is de weblog van Coen ook een van mijn favorieten, dus ik stel voor dat jij zijn url ook rechts zet, Cathrinus. Ik weet ja niet hoe dat moet.

Met zekere regelmaat kijk ik op de log Kortsluiting van Daniël Dee en Karel ten Haaf, twee gelijkgestemde Groningse dichters waarvan de ene helft weer terug is gegaan naar zijn geboortestad Rotterdam. De gek. http://kortsluiting.blogspot.com Gedichten, cultuur en overpeinzingen.

Bebob lees ik ook, maar iets minder regelmatig. Het is een log over van alles en nog wat en dat staat mij altijd wel aan. Tevens broeder in het correct taalgebruik. http://bebob.web-log.nl/

De log van de taalpuristen vind ik erg leuk om te lezen en heeft mijn volledige instemming. Er kan niet genoeg geëmmerd worden over fouten in druk. Het principe is, dacht ik, gebaseerd op de oude Vrij Nederland-rubriek “Geknipt voor u”. Men kan alles wat men tegenkomt aan taalkundige enormiteiten in kranten, tijdschriften, boeken e.d. scannen en opsturen naar de redactie. http://taalpuristen.web-log.nl

Tja, verder weet ik niet. Een leuke punklog is er, voor zover mij bekend, niet. Dat zijn toch meer myspace en hyvesjongens. En youtube en flickr, natuurlijk.

Vergeet ik toch bijna Bieslog. Té voor de hand liggend. http://bieslog.vpro.nl/programma/bieslog/index.jsp

Advertenties

2 thoughts on “Blogs van Catharina

  1. In 1 rijtje genoemd worden met Bieslog, da’s wel heul veul eer. Als dank zal ik de Digitolle Grieze in mijn links-rijtje zetten (als Cathrinus het goed vindt tenminste…).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s